A mai nap nem volt jó. De ez csak a vége a történetnek.

A kezdet:

Hétvégére elkapott valami, nyavalya. Ma már nem lehet tudni a betegségek okát. Nem is olyanok, mint régen. Aztán elfeküdtem, láz, orrdugulás. 

Vasárnapra egésszé varázsoltam a testem nagyobbik részét. 

Gondoltam, a hétfő jó lesz, befejezem azt, amit elkezdtem előző héten. Elintézem soros ügyeimet.

Ehhez képest, reggel már belém futott egy kolléga. Olyan megnyilvánulást bírt idézni, ami számomra sértő volt. Én úgy éreztem, nem lehet lenyelni. Bár diplomatikus voltam, úgy válaszolt: Nem lehet hozzád szólni?.

Nem értettem. De mindegy, ráhagytam.

Elindultam a városba, időpontom volt. Minden simán ment, behívtak leültettek, és kérték a szükséges iratokat....Na, az nem volt meg....súlyos pillanatok, keresgélés...értetlenül néztem, hogy miért nincs itt?!.Mondom az ügyintézőnek, már másodszor vagyok itt időpontra….

Akkor az ügyintéző megszánt, következőre behív soron kívül. Sűrű köszönet, eloldalgás.

 A reggeli ütközés és ez az ügyintézési mizéria együtt eléggé felkavart, ami ez után történt az volt a nap csúcsa. Mindjárt ebéd előtt, éh gyomorra.

A munkahelyre visszaérve a barátom felvilágosított arról, hogy néhányan miért neheztelnek rám.

Ugyanis egy ideje, azt vettem észre, hogy a munkatársi szűkebb baráti körben, valahogy kényelmetlen a jelenlétem.

Próbáltam utána járni, hogy miért lehet ez, kérdeztem őket, de nem voltak elég nyíltak, nem illetve semleges válaszok születtek. Gondoltam, ha már úgy is összejárunk, ha beszélgetünk, akkor elég nyíltak lesznek és elmondják, kérdeznek. 

Nos, ehelyett a barátom mondta el, hogy mi miatt van. A kapcsolatok átalakulóban vannak, ennek okait nem részletezem, mert a tanulság szempontjából semleges.

A hétvégén láttam egy előadót Asaf Avidan-t aki az árulásról beszélt, miközben a Black Raven dalát konferálta fel. Azt mondta, hogy számára a Noé bárkáján történt holló egyszeri elengedése és aztán a galamb elengedése háromszori alkalommal a holló elárulásáról is szól. A mellett, hogy a holló elárulta az egész bárkát. Majd párja, akinek okfejtését is előadta, azt felelte neki, hogy ebben van egy nagyobb árulás is, ugyanis a holló nem tért vissza és a párját ott hagyta a bárkán. (a teljes Asaf Avidan video a neten fent van)

Amit mondott Avidan ezzel a számomra, hogy az történetet sokféle képpen lehet megélni.  Az, hogy kinek a pártján állunk, az attól függ, hogy milyen élethelyzetben vagyunk. Egy történet szereplője lehet, szimpatikus-ellenszenves, vagy semleges.  Ha a dolgok mögé nézünk, és meg keressük az objektív okokat, bizony az események sokkal árnyaltabbak lesznek, és nem lesz könnyű megítélni az egyes szereplők cselekedeteit. Talán az is kiderül, hogy aki rossznak tűnt nem is rossz,  a jó nem is jó.

Az életben sincs ez másképpen, van olyan hogy, az erdőtől nem látjuk a fát és a fától az erdőt.

A későbbi/várható fejlemények rejtve vannak előttem. Ha lesz változás, az jelenleg számomra negatívnak kellene, hogy legyen, de a végén akkor is pozitív lesz.

Mert ez a tanulás folyamata.

De ez a mai nap nem volt jó hozzám. 

Salvares 2013.04.12. 21:51

Vallás vállalás

Régóta nem írtam, majdnem egy hónapja.

Közben egy évvel idősebb lettem. Természetesen ezen nem kesergek, nem nosztalgiázom. 30 évesen igen, most nem.
Ellenben események voltak. Volt húsvét, feltámadás, pápaválasztás.

Apropó pápaválasztás, figyelted, ahogy meg választották, mindjárt találtak valami fekete -de, legalább homályos- foltot a múltjában? Arra az együttműködéses dologra gondolok az elnyomó rezsimmel. Ratzinger meg náci volt......a köznép (a média) szerint.
Én mindig meglepődöm azon, hogy a keresztény egyházat mennyire meghurcolják hibái miatt. Itt vannak bűnösök, vétkesek, esendők. A muszlimban, judaizmusban nincs, vagy/inkább nem teszik kirakatba. Ott másképpen ítélik meg a próféták gúnyolását, a valláshoz való viszonyulást.
A keresztényeknél van jézus haver, fityulában pornózás, pedofília, szodómia, homoszexualtás az ige hirdetői között.
A másik említett vallásokban, megkövezés, akasztás, vagy kirekesztő kijelentések büntetése globális eszközökkel való szankcionálás a megszokott. Mindez akkor, ha megsérted a szabályokat.
Nem szeretnék vallásokat elemezni, pláne nem a vallásukat gyakorló embereket.
Ezek csak feltűntek. Biztosan van olyan, amit a másik vallást gyakorlók is takargatnak. Önkéntes merényletek, szervkereskedelem.
Kihagytam a hindukat,.... a csoportos erőszakra szerintem ők sem büszkék.

DE, ...Minden vallásban van békesség. Én nem láttam még olyan vallást –nem szektát-, amit rengeteg ember gyakorol napi szinten, és arra buzdít, hogy a szomszédodat likvidáld, mert kell a lakása.
Inkább arra sarkallnak, hogy terjeszd a lényeget magatartásoddal.

Vagyis ez a megállapítás is hibás, mert mondjuk a terjesztés eszköze nagyjából minden lehet.
Mint a középkorban.
Szóval a vallások megnyugvást adnak a keresőknek. Vagy támpontot az élethez.
Egy vallás nem pontos szabályok gyűjteménye amelyet, ha követsz, akkor minden buktatót elkerülsz. A buktatót szándékkal küldik, azért, hogy megtaláld az utad.

A kedvenc kérdésem: „Hol van ilyenkor Isten?", és megállapításom: „Ha lenne Isten, ezt nem engedné!".
E két emberi érzés mögött, az értetlenség áll. Sajnos, akkor amikor valami tragédia történik minden ember fájdalmat érez. Ennek megfogalmazása ez a két idézet.
Nincs orvosság a fájdalomra, csak a megingathatatlan hit és remény, kitartás.
Az átkozódás, szitkozódás nem hoz eredményt. 

Megírta valaki: "Ember küzdj, és bízva bízzál"

süti beállítások módosítása