Ma mosolyogtam. Magamban....

Közösségi oldalakon bóklászva, látom, hogy mindenki élményekkel tele, pózol a világ számos pontján. Olasz, Horvát, Német, Osztrák földön, rengeteg szelfi, vagy tengerparti kép. Hirdeti az elkapott pillanat élményét, remekségét, csodálatosságát, mosolyát. Hirdeti a kép főszereplőjéről, hogy jól vagyok, itt vagyok látjátok, megtehetem, örülök, boldog vagyok!

Látod, nem látod? Na, látod!

Cinikus vagyok. Mert ismerem őket. És a hétköznapokban, éppen válnak, meg utálják egymást, még bántalmazza is egyik a másikat. De ott a képeken csodálatosak....,de mennyire! El is hiszem nekik, szerinted el?

Irigy, rosszindulatú vagyok, mondhatod. De mire, és miért?

Hidd el ismerem őket, túl jól. Amit látok az a máz. Ez van. Szépek, de csak kívülről. Élmények rabságában, amiért fizetnek. Itthon. Nem is keveset. 

Ha már élmények, akkor hadd mondjam el magamról, hogy rengeteget mászkálok magamban. Egyik zugból  másikba. És újra felfedezem magam.

Ja-ja magányos dolog, egy kicsit. Meg nem lehet kitenni az emberek elé,hogy nézd itt, meg itt milyen szépek voltunk. De akkor váltunk, és előtte csaltam meg a férjem, meg azóta is együtt vagyunk.

Nekem is vannak nyári élményeim, és nem is tenném ki az ablakba. Túl szépek, és igazak ahhoz, hogy mások irigykedjenek miattuk.

Livin' like a trucker....

 

Salvares 2015.07.19. 18:03

Multikulti

Ma még egyet kapsz, bejegyzésből.

Volt ez a... JURÓVÍZIÓ junó?

Szó vell ott voltak ezek a fiatalemberek. Fogyatékosan, pankossan, zenével, kiállással. Önbizalommal. És a műfajban vannak olyan jók, mint a Lordi.....(tudod, ők is finnek, és nyertek is)

Meg ott volt a sok langymeleg egyforma sokat nem jelentő,így önmagában is kommersz fellépő. Akik valahogy mégis konformabbak voltak. Meg is nyerte valaki az eurovíziót, fogalmam sincs ki. Nem is számít.

Ezek a fogyatékos srácok, viszont hozzátettek valamit és én nekik szurkoltam. De csak a híreket olvastam, a többire nem voltam kíváncsi...hosszasan. 

Egyébként amit észre vettem, hogy az eurovízió csak kirakat, a hosszú évtizedek alatt onnan nagy sztár elvétve akadt...

Magyar fórumok is mindenki leírta a finn punkokat, hogy milyenek meg mégis hogy kerülnek oda....

Hát az ő országuk mégis csak jobbnak látta ezt az utat, mint a konformista zenezombikat....

Aina mun pitää!!

Salvares 2015.07.19. 17:42

A főnix......

 

"Sötét hegy, fekete fa,
Fekete ágon sötét árny
Ott éli magányos életét
A vad főnix madár...."

Eltelt egy év........legalább. Mióta utoljára posztoltam. Rengeteg minden történik, velem, szeretteimmel és a világban.

Vannak változások. Betegség is volt, úgy látszik elmúlt. Szerencsére. A korábbi életem, már stabillá vált. Újabb célok sikerültek, változtam is talán. Megváltoztak a barátaim és ismerőseim is.

Van, akinek nem sikerült....ők maradtak akik voltak, és lesznek akik most is. Minden nem cserélődik meg. A gyötrődéseimre végpont került. Jó sokat agyaltam rajtuk, de hasznuk is volt és így nem mondhatom azt, hogy felesleges az életemben.

Minden okkal történik.

Megyek tovább....

 

 

Apa.

Fiú.

Herceg. 

Fattyú.

Árulás.

Apa is csak egy van, bárhogy is van a mondás. Az, amit örökölsz fizikailag, csak a génektől függ. A többi csak rajtad áll, vagy bukik.

Sokszor látom, hogy emberek hisznek abban, hogy a származás meghatározó.

De azt is látom, hogy ha megfelelő csatornát választasz életed folyásának, akkor az események jó irányba terelnek. Lehet ez sors, karma, akarat.....vagy akármi.

A lényeg számomra a kötelék. Azt fent kell tartani, ha törik, ha szakad....

Attól mindenki több lesz, és nem kevesebb. 

A "Rossz vér", néha érzem, de azért én más vagyok. Fontos a kapcsolat, a barátság, az érzés, és nagyon is. Kell.

süti beállítások módosítása